HÍVJON!
06 20 354 8963
KÉRJEN AJÁNLATOT
Ingatlan adásvételi szerződés
megosztás

Ingatlan adásvételi szerződés ügyvédi ellenjegyzés.

Tisztelt ingatlan vásárló, amikor Ön megegyezett az eladóval, az ingatlan adásvételi szerződés kötés adatait küldje el ügyvédjének! Adatlista

Ingatlan adásvételi szerződés menete:

Kedves ingatlan Vásárló, Ön nálam erre számíthat:

-Amikor az ingatlan és a szerződéskötő felek adatait emailban megkaptam, az adásvételi szerződést elkészítem, a hitelt nyújtó bank elvárásainak és az érvényes jogszabályoknak megfelelően.

-Még a vagyonátruházási szerződés aláírása előtt, e-mailben elküldöm a Vevőnek és Eladónak a szerződés szövegét, adatellenőrzésre.

-A megfelelő előkészítés, és telefonon vagy e-mailben történt egyeztetést követően az érdekelt felek személyesen
megjelennek az ügyvédi irodámban.
Ekkor lekérem a tulajdoni lapot a Takarnetről (1000.-Ft) és leellenőrzöm, a személyi iratokkal együtt. Ingatlanjogi kérdésekre válaszolok, Tájékoztatom Önöket a vagyonátruházás során felmerülő adó és illeték kötelezettségekről, kedvezményekről.

-A szerződés utolsó átolvasása után történik az ingatlan adásvételi szerződés aláírása és ügyvédi ellenjegyzése.

-Az adásvételi szerződés megkötése után, a szerződést, benyújtom az illetékes földhivatalba. Az “érkeztetett” példányt átadom a vevőnek banki ügyintézés céljára.

Ingatlan adásvétel költségei:

Az ingatlan adásvétellel kapcsolatos költségek viselése a felek megállapodása szerint történhet. Ha nem állapodnak meg, úgy a törvény rendelkezése szerint a költségmegosztás a következő:
• Az Eladót terhelik az átadással és az ingatlan jogi rendezésével kapcsolatos költségek. (tehermentesítés, Ingatlan közvetítő díja, Szja)  Az energetikai tanúsítványt az eladónak kell elkészíttetni és átadnia a vevő részére.
• A Vevőt terhelik a szerződéskötés költségei (ügyvédi munkadíj), az ingatlan átvételével kapcsolatos költségek, tulajdon szerzési illeték, valamint az ingatlan nyilvántartási eljárási díj. (6.600,-Ft)

MOST, az ingatlan értékétől független  ügyvédi díj, fix:

80.000.-Ft/ adásvételi szerződés! 27 M Ft ingatlanérték fölött csak 0,3 % a díj!

Ingatlan adásvételi szerződés ügyben h-p: 9-18 óráig hívhat! 06-20-354 8963

   Éjjel nappal írhat                                                    FOGLALJON IDŐPONTOT>>

Ingatlanjog, vagyonátruházás

Ingatlan adásvételi szerződés

Mit jó tudni az ingatlan adásvételi szerződésről?
Fontos téma a vételár kifizetése: hol, mikor, hány részletben, mennyit és főleg miből. Családi otthonteremtési kedvezmények>>
Ha ingatlanközvetítőnél indítják a folyamatot, Eladóként és Vevőként is ajánlatos minden betűt elolvasni a megbízási szerződésben, még az aláírása előtt. 
Okosan teszi a vevő, ha nem előleget fizet, hanem ügyvéd jelenlétében, az adásvételi szerződés aláírásakor foglalót. 
Az ügyvéd, a vevő és az eladó jogait egyenlő mértékben képviseli.
Lehetőség van az Eladó jelenléte nélkül is megkötni a szerződést, ügyvéd által ellenjegyzett meghatalmazással rendelkező meghatalmazottal.

 Az ingatlan adásvételi szerződéseknek két csoportja van.

  1.    -Az első csoportba tartozó szerződéseknél a teljes vételárat az ingatlan adásvételi szerződés aláírásának napján fizeti meg a vevő az eladó részére. Ebben az esetben magába az ingatlan adásvételi szerződésbe bele kell írni, hogy az eladó a szerződés aláírásával beleegyezik abba, hogy a vevő tulajdonjoga bejegyzésre kerüljön a szerződés tárgyát képező ingatlan tulajdoni lapjára. Ez a tulajdonjog bejegyzési engedély. Ennél a szerződés csoportnál nem kötelező foglalót átadni, illetve a foglalót elkülöníteni a vételár többi részétől.
    – A második csoportba azok a szerződések tartoznak, amelyek esetében a vevő a szerződésben feltüntetett vételárat több részletben fizeti meg az eladó részére. Ebben az esetben a szerződés aláírásakor csak a teljes vételár mintegy 10%-át kitevő foglalót ad át a vevő az eladó részére, a foglaló beleszámít a vételárba,
    A vételár részletekben történő kifizetésére általában akkor kerül sor, ha a vevő a vételár kifizetéséhez banki hitelt vesz fel. A bankok általában megkövetelik, hogy a hitelből finanszírozott vételárnak az eladó részére történő folyósítását megelőzően a vevő a szerződésben meghatározott önerőből fedezett vételárrészt kifizesse az eladó részére. A bankok többlet feltételként azt is megkövetelhetik, hogy a hitelfolyósításának időpontjában a tulajdoni lapból egyértelműen derüljön az ki, hogy a vevő az ingatlan tulajdonosa. Ilyen esetben az eladó által kiadott tulajdonjog bejegyzési engedélyt a szerződést ellenjegyző ügyvédnél letétben helyezik, vagy a hitel folyósítását megelőzően a körzeti földhivatalba nyújtják be a vevő tulajdonjogának bejegyzése végett. A vevő tulajdonjog bejegyzési kérelmének a földhivatalba történt benyújtását követő 3 munkanapon belül utalja a bank az eladó részére a vételár utolsó részletét.
    A vételár több részletben történő kifizetése esetén az adásvételi szerződésbe az 1997. évi CXLI Tv.(Inytv.)-ben előírt- többlet elemeket kell beleírni. A szerződő feleknek rögzíteniük kell a szerződésben azt az időpontot, amely időpontig az eladó kiadja a vevő számára a tulajdonjog bejegyzési engedélyt. A tulajdonjog bejegyzési engedély kiadásának időpontjának a szerződéskötés napjától számított 6 hónapon belül kell lennie.
  2. Az ingatlan tulajdoni lapjára a tulajdonjog bejegyzési kérelmet szél jegyzi a földhivatal. Ennek az eljárásnak az a jelentősége, hogy egyrészt a vevő részére hitelt folyósító bank megköveteli. Másrészt a vevő számára többletvédelmet nyújt a “tulajdonjog fenntartással történt eladás tényének feljegyzése iránti kérelemmel ”  szemben, mert a korábbi tulajdonos tartozása alapján keletkezett végrehajtási jog bejegyzése iránti kérelmet a földhivatal elutasítja.

Az ingatlan terhei: A vételárat vagy annak utolsó részleteit csak tehermentes ingatlan, pl. a haszonélvező lemondó nyilatkozata vagy a bejegyzett jelzálogjog törlése után érdemes kifizetni.  

CSOK kérdések válaszok>>

Ingatlan adásvételi szerződés ügyben h-p: 9-18 óráig hívhat! 06-20-354 8963

    Éjjel nappal írhat!                            FOGLALJON IDŐPONTOT>>

Dr. Mohos G. ügyvéd Bp.

Dr. Mohos G. ügyvéd Bp.

Elérhetőség

Ügyvédi iroda: XIII. kerület
1134 Budapest, Bulcsú u.19. 6/10. LEHELHÁZ

Tel./fax: 06-1-239-5434
Mobil: 06-20-354 8963
E-mail: mohos.gabor@upcmail.hu

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban.

Elérés
Ezt a honlapot dr. Mohos Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 2006 évben bejegyzett egyéni ügyvéd tartja fenn, (55076872-1-41) az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. Felelősség biztosításom a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél van.

Copyright © 2016 Dr. Mohos Gábor ügyvéd Bp.