HÍVJON!
06 20 354 8963
KÉRJEN AJÁNLATOT
Ingatlan adásvételi szerződés
megosztás

Ingatlan adásvételi szerződés. 

Tisztelt ingatlan vásárló, amikor Ön megegyezett az eladóval, az ingatlan adásvétel részleteiben, az ingatlan adásvételi szerződéshez szükséges adatokat küldje el ügyvédjének! Adatlista

Ingatlan adásvételi szerződéskötés menete Bp.-i ügyvédnél:

Kedves ingatlan Vásárló, Ön nálam erre számíthat:Ingatlan adásvételi szerződés

-Amikor az ingatlan és a szerződést kötő eladók és vevők adatait emailban megkaptam, az adásvételi szerződést elkészítem, a hitelt nyújtó bank elvárásainak és az érvényes jogszabályoknak megfelelően.

-Még a tulajdonjog átruházási szerződés aláírása előtt, e-mailben elküldöm a Vevőnek és Eladónak az ingatlan adásvételi szerződés /Ingatlan ajándékozási szerződés tervezetét, adat ellenőrzésre.

-A megfelelő előkészítés, és telefonon vagy e-mailben történt ingatlan adásvételi szerződés egyeztetését követően az érdekelt Ügyvédi irodámat itt találjafelek személyesen megjelennek  ügyvédi irodámban.
Ekkor lekérem a Takarnetről  (1000.-Ft ) az adásvételi szerződésben szereplő ingatlan tulajdoni lapját, és leellenőrzöm, a személyi iratokkal együtt. Az ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatban felmerülő ingatlanjogi kérdésekre válaszolok, tájékoztatom Önöket a tulajdonjog átruházás után felmerülő adó és illeték kötelezettségekről, kedvezményekről. (Ha a vevő egy éven belül ingatlanát eladta, a kedvező illeték kiszabás érdekében, az előző adásvételi szerződést hozza magával.)

-Az ingatlan adásvételi szerződés utolsó átolvasása,  ingatlanjogi kérdések tisztázása után történik az ingatlan adásvételi szerződés aláírása és ügyvédi ellenjegyzése.

-Az adásvételi szerződés megkötése után, az ingatlan adásvételi szerződést benyújtom az illetékes földhivatalba. Az “érkeztetett” példányt átadom a vevőnek banki ügyintézés céljára.

Ezúton is tájékoztatom, tisztelt ügyfeleimet, hogy én, mint ügyvéd, az Eladó és a Vevő  jogait egyenlő mértékben képviselem. (Az eladó érdeke, hogy hiánytalanul megkapja a vételárat, a vevő érdeke, hogy a földhivatali ingatlan nyilvántartásba bejegyezzék a tulajdonjogát és a szerződésben meghatározott időpontig birtokba vehesse az ingatlant. Ennek érdekében olyan okiratokat készítek, melyek a jogszabályoknak, a földhivatal, az adóhivatal és a hitelt nyújtó bank előírásainak, mindenben megfelel.)

Ingatlan adásvételi szerződés költségei:

Az ingatlan adásvétellel kapcsolatos költségek viselése a felek megállapodása szerint történhet. Ha nem állapodnak meg, úgy a törvény rendelkezése szerint a költségmegosztás a következő:
• Az Eladót terhelik az átadással és az ingatlan jogi rendezésével kapcsolatos költségek. (tehermentesítés, Ingatlan közvetítő díja, elmaradt rezsidíjak, közös költség kiegyenlítése, jövedelem adó a tiszta jövedelem után 15%)  Az energetikai tanúsítványt az eladónak kell elkészíttetni és átadni a vevő részére. Az eladó ingatlan adásvételi szerződésben   nyilatkozik, mely szerint az energetikai tanúsítványt a vevő rendelkezésére bocsátotta.
• A Vevőt terhelik a szerződéskötés költségei (ügyvédi munkadíj, az ingatlan átvételével kapcsolatos költségek, 4% tulajdon szerzési illeték), valamint a földhivatal ingatlan nyilvántartás eljárási díja. (6.600,-Ft)

MOST, 27 M alatt, az ügyvédi díj, fix: 80.000.-Ft/ adásvételi szerződés!

27 M Ft ingatlanérték fölött csak  0,3 % a munkadíj!

 

Ingatlan adásvételi szerződés, ingatlan ajándékozási szerződés ügyben,

h-p: 9-18 óráig hívhat! 06-20-354 8963

    Éjjel nappal írhat: ITT FOGLALJON IDŐPONTOT>>

 

Kérdések válaszok CSOK témában>>

Mit jó tudni az ingatlan adásvételi szerződésről>>

Dr. Mohos G. ügyvéd Bp.

Dr. Mohos G. ügyvéd Bp.

Ügyvéd elérhető:

1134 Budapest,
Bulcsú u.19.
Ügydélfogadás:
egyeztetett időpontban
Hívható:
h-p: 9-18 óra
06-20-354 8963
06-1-239 5434
Levélírás 0-24 óra
mohos.gabor@upcmail.hu
iroda@mohos-ugyved.hu

Oszd meg kérlek!
Ezt a honlapot dr. Mohos Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 2006 évben bejegyzett egyéni ügyvéd tartja fenn, (55076872-1-41) az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. Felelősség biztosításom a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél van.

Copyright © 2016 Dr. Mohos Gábor ügyvéd Bp.

valas.lap.hu | ingatlan.lap.hu | jog.lap.hu | linkweb.hu

Dr. Mohos Gábor - Ügyvéd Budapest | 06 1 239 5434 | 1134 Budapest Bulcsú utca 19. | mohos.gabor@upcmail.hu