HÍVJON!
06 20 354 8963
KÉRJEN AJÁNLATOT
Ingatlan adásvételi szerződés
megosztás

Ingatlan adásvételi szerződéskötés. 

Tisztelt ingatlan Vásárló, ha Ön megegyezett az eladóval, az ingatlan adásvétel részleteiben, az ingatlan adásvételi szerződéshez szükséges adatokat küldje el ügyvédjének! Adatlista>>

Ingatlan adásvételi szerződéskötés menete Bp.-i ügyvédnél:

Ingatlan adásvételi szerződés

-Amint az ingatlan és a szerződést kötő személyek adatait megkaptam, az adásvételi szerződés tervezetet elkészítem, a hitelt nyújtó bank, az adó és földhivatal elvárásainak és az érvényes jogszabályoknak megfelelően.

-Még a személyes találkozás előtt, e-mailben elküldöm Vevőnek és Eladónak az ingatlan adásvételi szerződés /Ingatlan ajándékozási szerződés tervezetét, adat ellenőrzésre.

– Telefonon és e-mailben történő ingatlan szerződés egyeztetést, módosítást követően az érdekelt felek megjelennek  ügyvédi irodámban.

Ekkor lekérem és elemzem az adásvételi szerződésben szereplő ingatlan tulajdoni lapját, a személyi iratokat ellenőrzöm. Az ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatban felmerülő ingatlanjogi kérdésekre válaszolok, tájékoztatom Önöket a tulajdonjog átruházás után felmerülő adó és illeték kötelezettségekről, kedvezményekről. (Ha a vevő három éven belül ingatlanát eladta, a kedvező illeték kiszabás érdekében, az előző adásvételi szerződést hozza magával.)

-Az ingatlan adásvételi szerződés utolsó átolvasása,  ingatlanjogi kérdések tisztázása után történik az ingatlan adásvételi szerződés aláírása és ügyvédi ellenjegyzése.

-Az adásvételi szerződés megkötése után, az okiratokat benyújtom az illetékes földhivatalba.  A szerződés “érkeztetett” példányát átadom a vevőnek banki ügyintézés céljára. Majd a teljes vételár kiegyenlítése után a tulajdonjog bejegyzési engedélyt is benyújtom a földhivatalba. A tulajdonjog bejegyzésről és az illetékkiszabásról én kapok értesítést a hivataloktól, amit postázok tisztelt ügyfeleim címére.

Ügyvédi szolgáltatásaim közé tartozik többek közt, ügyvédi letét elhelyezése, (pl. vételár, tulajdonjog bejegyzési engedély)  és képviselem ügyfeleimet az illetékes földhivatalnál a tulajdonjog bejegyzéséig. A vagyonszerzési illeték megállapításához szükséges NAV adatlapot is kitöltöm és benyújtom.

Ezúton is tájékoztatom, tisztelt leendő ügyfeleimet, hogy én, mint ügyvéd, az Eladó és a Vevő  jogait egyenlő mértékben képviselem. Az eladó érdeke, hogy határidőre, hiánytalanul megkapja a vételárat, a vevő érdeke, hogy a földhivatali ingatlan nyilvántartásba bejegyezzék a tulajdonjogát és a szerződésben meghatározott időpontig birtokba vehesse az ingatlant. 

Tisztelt ingatlan vásárló most kérjen ajánlatot>>

Ingatlan adásvételi szerződés KÖLTSÉGEI:

Az ingatlan adásvétellel kapcsolatos költségek viselése a felek megállapodása szerint történhet. Ha nem állapodnak meg, úgy a törvény rendelkezése szerint a költségmegosztás a következő:
• Az Eladót terhelik az átadással és az ingatlan jogi rendezésével kapcsolatos költségek. (tehermentesítés, Ingatlan közvetítő díja, elmaradt rezsidíjak, közös költség kiegyenlítése, jövedelem adó a tiszta jövedelem után 15%)  Az energetikai tanúsítványt az eladónak kell elkészíttetni és átadni a vevő részére. Az eladó ingatlan adásvételi szerződésben   nyilatkozik, mely szerint az energetikai tanúsítványt a vevő rendelkezésére bocsátotta.
• A Vevőt terhelik a szerződéskötés és az ingatlan átvételével kapcsolatos költségek (ügyvédi munkadíj, tulajdoni lap másolat 1000.-Ft, a földhivatal ingatlan nyilvántartás eljárási díja 6.600,-Ft, valamint 4% vagyonszerzési illeték)

Ingatlan átruházási szerződés ügyben, ha megtisztel bizalmával,

h-p: 9-18 óráig hívhat! 06-20-354 8963             

 Éjjel nappal írhat>>

Mit jó tudni az ingatlan adásvételi szerződésről>>

Ingatlan adásvételi szerződés

Ügyvéd elérhető:

Ügyfélfogadás:
egyeztetett időpontban

Levélírás 0-24 óra
dr.mohosgabor@gmail.com

Ezt a honlapot dr. Mohos Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 2006 évben bejegyzett egyéni ügyvéd tartja fenn (a.sz.55076872-1-41), az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek a Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Felelősség biztosításom a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél van. ADATVÉDELEM>>

Copyright © 2016 Dr. Mohos Gábor ügyvéd Bp.

jog.lap.hu