HÍVJON!
06 20 354 8963
KÉRJEN AJÁNLATOT
Ingatlan adásvételi szerződés
megosztás

Ingatlan adásvételi szerződés. 

Tisztelt ingatlan vásárló, amikor Ön megegyezett az eladóval, az ingatlan adásvétel részleteiben, az ingatlan adásvételi szerződéshez szükséges adatokat küldje el ügyvédjének! Adatlista

Ingatlan adásvételi szerződéskötés menete Bp.-i ügyvédnél:

Kedves ingatlan Vásárló, Ön nálam erre számíthat:Ingatlan adásvételi szerződés

-Amikor az ingatlan és a szerződést kötő eladók és vevők adatait emailban megkaptam, az adásvételi szerződést elkészítem, a hitelt nyújtó bank elvárásainak és az érvényes jogszabályoknak megfelelően.

-Még a tulajdonjog átruházási szerződés aláírása előtt, e-mailben elküldöm a Vevőnek és Eladónak az ingatlan adásvételi szerződés /Ingatlan ajándékozási szerződés tervezetét, adat ellenőrzésre.

-A megfelelő előkészítés, és telefonon vagy e-mailben történt ingatlan adásvételi szerződés egyeztetését követően az érdekelt Ügyvédi irodámat itt találjafelek személyesen megjelennek  ügyvédi irodámban.

<<Itt található az irodám!
Ekkor lekérem a Takarnetről  (1000.-Ft ) az adásvételi szerződésben szereplő ingatlan tulajdoni lapját, terheket, széljegyét megvizsgálom, a személyi iratokat leellenőrzöm. Az ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatban felmerülő ingatlanjogi kérdésekre válaszolok, tájékoztatom Önöket a tulajdonjog átruházás után felmerülő adó és illeték kötelezettségekről, kedvezményekről. (Ha a vevő három éven belül ingatlanát eladta, a kedvező illeték kiszabás érdekében, az előző adásvételi szerződést hozza magával.)

Ügyvédi szolgáltatásaim közé tartozik az is,  hogy lehetőséget biztosítok ügyvédi letét elhelyezésére, (pl. vételár, tulajdonjog bejegyzési engedély)  és képviselem ügyfeleimet az illetékes földhivatalnál a tulajdonjog bejegyzéséig. A vagyonszerzési illeték megállapításához szükséges NAV adatlapot is kitöltöm és benyújtom.

-Az ingatlan adásvételi szerződés utolsó átolvasása,  ingatlanjogi kérdések tisztázása után történik az ingatlan adásvételi szerződés aláírása és ügyvédi ellenjegyzése.

-Az adásvételi szerződés megkötése után, az ingatlan adásvételi szerződést benyújtom az illetékes földhivatalba.  Az “érkeztetett” példányt átadom a vevőnek banki ügyintézés céljára. Majd a teljes vételár kiegyenlítése után a tulajdonjog bejegyzési engedélyt is benyújtom a földhivatalba. A bejegyzésről és az illetékkiszabásról én kapok értesítést a hivataloktól, amit postázok tisztelt ügyfeleimnek.

Ezúton is tájékoztatom, tisztelt ügyfeleimet, hogy én, mint ügyvéd, az Eladó és a Vevő  jogait egyenlő mértékben képviselem. (Az eladó érdeke, hogy határidőre, hiánytalanul megkapja a vételárat, a vevő érdeke, hogy a földhivatali ingatlan nyilvántartásba bejegyezzék a tulajdonjogát és a szerződésben meghatározott időpontig birtokba vehesse az ingatlant. Ennek érdekében olyan okiratokat készítek, melyek a jogszabályoknak, a földhivatal, az adóhivatal és a hitelt nyújtó bank előírásainak, mindenben megfelel.)

Tisztelt ingatlan vásárló most kérjen ajánlatot>>

Az ajánlatkérés Önt nem kötelezi semmire, ha nem felel meg az ajánlatunk, nyugodtan választhat másik ügyvédet.

Ingatlan adásvételi szerződés költségei:

Az ingatlan adásvétellel kapcsolatos költségek viselése a felek megállapodása szerint történhet. Ha nem állapodnak meg, úgy a törvény rendelkezése szerint a költségmegosztás a következő:
• Az Eladót terhelik az átadással és az ingatlan jogi rendezésével kapcsolatos költségek. (tehermentesítés, Ingatlan közvetítő díja, elmaradt rezsidíjak, közös költség kiegyenlítése, jövedelem adó a tiszta jövedelem után 15%)  Az energetikai tanúsítványt az eladónak kell elkészíttetni és átadni a vevő részére. Az eladó ingatlan adásvételi szerződésben   nyilatkozik, mely szerint az energetikai tanúsítványt a vevő rendelkezésére bocsátotta.
• A Vevőt terhelik a szerződéskötés költségei (ügyvédi munkadíj, az ingatlan átvételével kapcsolatos költségek, 4% vagyonszerzési illeték), valamint a földhivatal ingatlan nyilvántartás eljárási díja. (6.600,-Ft)

MOST, 27 M alatt, az ügyvédi díj, fix: 80.000.-Ft/ adásvételi szerződéskötési csomag!

27 M Ft ingatlanérték fölött csak  0,3 % a munkadíj!

 

Ingatlan átruházási szerződés ügyben, ha megtisztel bizalmával,

h-p: 9-18 óráig hívhat! 06-20-354 8963

    Éjjel nappal írhat: Tegye fel kérdését vagy kérjen ajánlatot>>

CSOK 2019>>

Kérdések válaszok CSOK témában>>

Mit jó tudni az ingatlan adásvételi szerződésről>>

Dr. Mohos G. ügyvéd Bp.

Dr. Mohos G. ügyvéd Bp.

Ügyvéd elérhető:

1134 Budapest,
Bulcsú u.19.
Ügydélfogadás:
egyeztetett időpontban
Hívható:
h-p: 9-18 óra
06-20-354 8963
06-1-239 5434
Levélírás 0-24 óra
mohos.gabor@upcmail.hu
iroda@mohos-ugyved.hu

Oszd meg kérlek!
Ezt a honlapot dr. Mohos Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 2006 évben bejegyzett egyéni ügyvéd tartja fenn (a.sz.55076872-1-41), az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek a Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Felelősség biztosításom a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél van. ADATVÉDELEM>>

Copyright © 2016 Dr. Mohos Gábor ügyvéd Bp.

valas.lap.hu | ingatlan.lap.hu | jog.lap.hu | linkweb.hu