HÍVJON!
06 20 354 8963
KÉRJEN AJÁNLATOT
Ingatlan szerződés
megosztás

Ingatlan adásvételi szerződéskötés menete és díjak:

-Amikor az ingatlan és a szerződést kötő személyek adatait e-mailben megkaptam, az ingatlan szerződést elkészítem. Még a tulajdonjog átruházási szerződés aláírása előtt, elküldöm a Vevőnek és Eladónak az ingatlan adásvételi vagy ajándékozási szerződés tervezetét, adat ellenőrzésre.

-Telefon vagy e-mail egyeztetés után az érdekelt Felek személyesen megjelennek  ügyvédi irodámban.

Ekkor lekérem (1000.-Ft) a szerződésben szereplő ingatlan tulajdoni lapját,  alaposan  megvizsgálom. A személyi iratokat ellenőrzöm. Az ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekre válaszolok, tájékoztatom Önöket a tulajdonjog átruházás után felmerülő adó és illeték kötelezettségekről, kedvezményekről. (Ha a vevő három éven belül ingatlanát eladta, a kedvező illeték kiszabás érdekében, az előző adásvételi szerződést hozza magával.)

-Az ingatlan adásvételi szerződés Felek általi utolsó átolvasása, megértése,  ingatlanjogi kérdések tisztázása után történik az ingatlan adásvételi szerződés aláírása és ügyvédi ellenjegyzése.

Írjon nekem e-mailt! Ingyen küldök árajánlatot.

Ügyvédi szolgáltatásaim közé tartozik,  hogy lehetőséget biztosítok ügyvédi letét elhelyezésére, (pl. vételár, tulajdonjog bejegyzési engedély)  és teljes körűen képviselem ügyfeleimet a földhivatalnál a tulajdonjog bejegyzéséig. A vagyonszerzési illeték megállapításához szükséges NAV adatlapot is kitöltöm és beadom.

-Az adásvételi szerződés megkötése után, az ingatlan adásvételi szerződést benyújtom az illetékes földhivatalba.  Az “érkeztetett” példányt átadom a vevőnek banki ügyintézés céljára. Majd a teljes vételár kiegyenlítése után a tulajdonjog bejegyzési engedélyt is beviszem a földhivatalba. A bejegyzésről és az illetékkiszabásról én kapok értesítést a hivataloktól, amit postázok tisztelt ügyfeleim címére.

Én, mint ügyvéd, az Eladó és a Vevő  jogait egyenlő mértékben képviselem. (Az eladó érdeke, hogy határidőre, hiánytalanul megkapja a vételárat, a vevő érdeke, hogy a földhivatali ingatlan nyilvántartásba bejegyezzék a tulajdonjogát és a szerződésben meghatározott időpontig birtokba vehesse az ingatlant. Ennek érdekében olyan okiratokat készítek, melyek a jogszabályoknak, a földhivatal, az adóhivatal és a hitelt nyújtó bank előírásainak, mindenben megfelel.)

Tisztelt ingatlan vásárló most kérjen ajánlatot>>

Ajánlatkéréskor adja meg az ingatlan értékét, mikor szeretne szerződést kötni és melyik földhivatalban van nyilvántartva az ingatlan.

Szerződéskötés költségei:

Eladót terheli:

az ingatlan jogi rendezésével kapcsolatos költségek

és a tiszta jövedelem után 15% Szja. Ajándékozó nem fizet Szja-t.

Vevőt terheli:

ügyvédi munkadíj (30 M felett 0,3%, 30 M alatt fix 90 e Ft),

ügyvédi költségek (utazási költség, posta költség),

6.600,-Ft földhivatali eljárási díj,

nem hiteles tulajdoni lap 1000.-Ft.

és 4% vagyonszerzési illeték .

Ajándékozás esetén vagyonszerzési illeték szülő, házastárs, testvér között nincs.

Telefonáljon h-p: 9-18  06-20-354 8963 

vagy  írjon e-mailt !

Amint megküldi az adatokat, egy napon belül elkészítem az ingatlan szerződést!

Várom szíves érdeklődését!

Ügyvéd elérhető:

Ügyfélfogadás:
egyeztetett időpontban

Levélírás 0-24 óra
dr.mohosgabor@gmail.com

Ezt a honlapot dr. Mohos Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamarába 2006 évben bejegyzett egyéni ügyvéd tartja fenn (a.sz.55076872-1-41), az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek a Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján találhatók. Felelősség biztosításom a Magyar Ügyvédek Biztosító Egyesületénél van. ADATVÉDELEM>>

Copyright © 2016 Dr. Mohos Gábor ügyvéd Bp.

jog.lap.hu